Vain täysiä aterioita

Aamulla, päivällä, myöhemmin iltapäivällä ja illalla. Siinä olisi neljän aterian runko. Jos treenaat ja olet aktiivinen päivittäin, uskotko sen olevan tarpeeksi? Vai pitäisikö väliin heittää jotain snäkkejä? Todelliseen tarpeeseen ne tuskin tulevat jos mietit päivittäisen liikkumisen määrääsi. Teollisuus välipalakulttuurin ympärille on rakennettu niin tehokkaaksi, että jopa toimistotyötä tekevä ajattelee tarvitsevansa patukan tai smoothien tauoillansa.

Todellisuushan on kuitenkin se, että ihmisen pitää liikkua päivittäin tunteja, jotta olisi välipalansa ansainnut. Siihen ei tunnin salitreeni riitä vaikka se miten HIT-treeni olisikin, ellet sitten omaa valtavaa urheilu- ja liikuntahistoriaa. Kysehän on oikeastaan vain siitä, että etsitään äärimmäisyyksiä ja ajatellaan tässäkin asiassa määrän olevan se ratkaisevin tekijä. Mutta jos määrä olisi esim. juuri syömisessä se ratkaisevin tekijä, eikö meidän kaikkien tulisi sitten olla ’fit’ myös ulkoisesti? Näinhän se ei mene, koska kulttuuri ajaa ylilyönteihin eli viesti on täysin väärä.

Uskon kyllä vahvasti, että sinäkin ymmärrät sen tosiasian että asioiden pitää muuttua. Me olemme jo sellaisella mukavuustasolla tässä maailmassa, että mitään ei periaatteessa tarvitse tehdä. Ruoka on valmiina, snäkki vieläkin valmiimpana, autolla pääsee ja puhelimella voi tilata. Aina voi kuitenkin tehdä sen valinnan, että kyseenalaistaa sen tiedon jonka varassa elää: Miten kehon ja mielen mekanismit toimivat, tarvitseeko ruokaa oikeasti 2-3 tunnin välein, onko järkevää syöttää kehoon jotain sellaista mistä et tiedä mitään?

Mitään muuta en oikeastaan halua, kun että ajattelisit näitä asioita ja kyseenalaistaisit massatiedon, joka ei yleensä perustu faktoihin.

Tuomas

elementsofwellness.ch

Tuomas

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 8
Tykkää jutusta