Urheilun universaali kieli

20170202_113925-01

Laitetaanpa lumikengät jalkaan ja lähdetään nousemaan mäkeä ylös. Otetaan askel, otetaan toinen ja vielä kolmaskin. Aikaa kuluu, matka etenee ja olo paranee. Tulee iso hymy huulille maisemia katsoessa ja metrien ja kilometrien määrän karttuessa. Kuunnellaan ja katsellaan luontoa ja ihmetellään sen moninaisuutta. Kuuluuko puheensorinaa vai ei? Saattaa kuulua, mutta se tärkein asia miksi jatkamme samaan suuntaan on se, että me puhumme samaa kieltä. Universaalia liikkumisen kieltä, joka ei katso rajoja, kansalaisuutta tai taustaa.

Mitä se katsoo on se, että on halu olla aktiivinen. On tieto siitä, että joka kerta kun kuvitteelliseen mittariin tulee maileja tai metrejä, hymy levenee ja fiilis kohenee. Ei kolota, ei väsytä vaan energiatasot lisääntyvät. Minä ymmärrän tämä asian ja niin ymmärrät sinäkin: Se on se tärkein asia mikä merkitsee, kaikki muu tähän ympärille rakennettu on toissijaista. Ei ole olemassa ideaalia tapaa pysyä terveenä ja vireessä, on vain erilaisia tapoja. Tästä ei kannata kiistellä eikä nostaa pinnalle sitä ns. parasta tapaa, omaa ehdotonta tapaa. Sellainen ajattelu on viime vuosituhannelta.

Pitää rakentaa ajatusta sen liikkumisen ja hyvän olon ympärille: Tottakai meistä jokainen haluaa lopulta auttaa, se on päivänselvä asia. Mutta mihin suuntaan me halutaan tämä asia viedä? Kontrolloituun ja mittaavaan suuntaan vai rennompaan ja monipuoliseen suuntaan? Tästä tässä lopulta on kysymys. Sillä ei ole mitään väliä millä taustalla tulet liikkumisen ja aktiivisen elämäntavan maailman: Vain se merkitsee että ymmärrät sen hyödyt. Sinun ei tarvitse kuulua mihinkään klaaniin tai omistaa viimeisintä teknologiaa, joka näennäisesti motivoi sinua liikkumaan. Se on tärkeintä, että haluat ja lähdet liikkeelle.

Tuomas

Screenshot_2017-01-31-09-59-39-01

Tuomas

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 5
Tykkää jutusta