Takaa ohi

Eletään 90-luvun alkua. Meillä oli koulussa juoksukisat, joita kutsuttiin katujuoksuksi. Reitti kulki neliönmuotoisesti kylän keskustassa ja koko kylä oli kerääntynyt seuraamaan kisaa. Vanhemmat, ystävät, tuttavat, koulukaverit, kaikki. Kisaa juostiin eritasoisissa joukkueissa, joissa oli muistaakseni neljä juoksijaa. Juoksin yleensä ns.ankkuriosuuden, joka oli usein se ratkaisevin. En malttanut odottaa vuoroani etenkään silloin, kun olimme takaa-ajoasemassa. Se oli selvä merkki siitä, että kilpailuvietti oli syttynyt.

Aina ei voitettu, mutta olin omalta osaltani valmis puristamaan ja antamaan kaikkeni, jotta näin kävisi. Tavoitteena ei ollut vain juosta juoksua läpi vaan nimenomaan voittaa. Takaisin tähän päivään yli 25 vuotta myöhemmin. Olen kasvanut ja oivaltanut miten herkullinen asetelma on lähteä sata metriä tai enemmän toisten takaa. Miksi? Koska tässä tilanteessa on oltava hereillä koko ajan. Missään nimessä en valmistanut itseäni tätä tilannetta varten vain osanoton takia. Tarkoitus on ottaa koko homma haltuun.

Harva ymmärtää nälän merkitystä: Henkisen, tavoitteellisen sekä fyysisen nälän. Jos jääkaappisi on koko ajan täynnä, autossasi on aina polttoainetta ja voit mennä aina ravintolaan syömään, nälkä katoaa. Nälkä parantua, parantaa ja kehittyä. Toistan hieman ajatuksiani, mutta ei ole herkullisempaa tilannetta kuin nähdä edessä kylläinen ihminen. Ihminen, joka on jo nostanut kädet kattoon ymmärtämättä että matkaa on vielä jäljellä. Joku toinen tulee takaa toisella strategialla ja uudella energialla, koska vaihtoehtoja on.

Mitä haluan sanoa on se, että pidä tämä asetelma mielessäsi joka ikinen päivä tästä eteenpäin: Näin jaksat uudistua ja motivaatiosi säilyy tapissa. Elämäsi loppuun asti.

Tuomas

Tuomas

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 4
Tykkää jutusta