Stressivapaa ympäristö

Oletko koskaan tuntenut, että kaikki kaatuu niskaan ja mikään ei onnistu? Toivon, että et ole, mutta moni meistä on, lukeudun itse tottakai tähän joukkoon. On aikoja, jolloin asioiden haluaisi etenevän nopeasti ja kun ne eivät etene, kaikki romahtaa. Siinä vaiheessa itselle pitää todeta seuraava fakta: Kaikki asiat eivät ole minusta riippuvaisia, eivät ollenkaan. Pitää vaan keskittyä omaan ruutuun, omaan laadukkaaseen ja säännölliseen tekemiseen päivästä toiseen. Pitää myös uskaltaa muuttaa jotain jollakin elämän osa-alueella, siitä kaikki lähtee. Rohkeudesta.

Oli aika elämässä, jolloin tietty urheilulaji vei miestä kuin litran mittaa: Tämä mitta alkoi täyttyä vuosi vuodelta yhä kiihtyvämpää vauhtia, kunnes se jo läikkyi vahvasti yli. Osa oli omaa muutoshaluttomuutta, osa vision puutetta, pelkoa sekä rohkeuden puutetta, onhan tuttu ja turvallinen aina se helpompi tie. Samalla tavalla ajattelen ajasta kuntovalmentajana ja vain kuntovalmentajana: Kymmenen vuotta, se on pitkä aika ja siihen mahtuu paljon. Valmentaminen ja urheilu on niin syvä ja oleellinen osa minua, että se ei koskaan tule katoamaan: Mikä muuttui ja muuttuu edelleen on se tapa, jolla sitä haluan toteuttaa.

Monessa meissä on kykyjä, jotka eivät tietyissä olosuhteissa tule koskaan esille: Siihen ovat syynä (jos niitä haluaa etsiä) tietyt ympäröivät tekijät, eivät koskaan tietyt ihmiset, ainakaan en halua koskaan niin ajatella. En myöskään suostu ajattelemaan niin, koska se ei johda mihinkään. Rohkeuden kerääminen ja mahdollisuuksien käyttämiseen kypsyminen vaatii aikaa, joskus koko elämän mittaisen matkan verran. Siihen pitää kasvaa, koska elämä menee kyllä eteenpäin, jos sille antaa mahdollisuuden. Mitä haluan tällä sanoa on se, että kenties sinullakin saattaisi olla parempi jossain muualla kuin missä nyt olet: Kun kaivat sieluasi syvältä, saatat löytää siihen vastauksen nopeammin kuin uskotkaan.

Tuomas

DCIM122GOPRO

Tuomas

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta