Show respect!

Show respect and you will gain respect.

Mennään hetkeksi aikaan, jolloin näitä foorumeja ei ollut. Niin, siitä on hetki aikaa. Mikä oli silloin se foorumi, jossa annettiin palautetta ja kerrottiin omat mielipiteet yhtä avoimesti kuin nykyään? Ei sellaista oikeastaan ollut, se on hyvä muistaa. Oli lehtien keskustelupalstoja ja vastaavia, pääsääntöisesti palaute annettiin kuitenkin kasvotusten. Näin minä muistan, siitä minä pidin ja pidän edelleen. Jos oli asiaa, se sanottiin suoraan, ei kiertoteitse eikä anonyymisti. Ei mielen pahoituksia, ei väärinymmärryksiä, suoraa ja rehellistä puhetta.

Foorumeja ja aviiseja on jo liikaa. Kaikki ovat saaneet ja saavat jatkossakin oman 15-minuuttisensa julkisuudessa. Tämä jos mikä ruokkii jos minkälaista käytöstä. Jokainen saa toki käyttää tämän mahdollisuuden aivan miten itse haluaa, se on aivan ok. Mutta mikä ei ole ok on se, että kaikki tämä tuntuu olevan jonkinlaista kilpajuoksua. Kilvoitellaan ajatuksista. Kilvoitellaan siitä, mikä on paras tapa elää. Kilvoitellaan siitä, mitä minulla on ja mitä sinulla ei ole. Näytetään pintaa ja välillä vilautetaan syvempää olemusta, jotta tämä pelkkä ulkokuoren vilautus unohtuisi.

Mitä arvostus on? Miten sinä sen määrittelet? Ketä ja minkälaista toimintaa sinä arvostat? On niin kauhea kiire johonkin, että pitää huutaa ja kinastella. Jatkuvasti ja vielä usein kasvottomana. Näinkö se juuri on? Kyllä mielestäni meidän pitää pystyä parempaan: Laadukkaaseen ja kehittävään keskusteluun. Henkilökohtaiset teilaukset tuntuvat olevan arkipäivää, ei mietitä ennen kuin sanotaan. Isoin kysymys kuuluukin, toisitko samaiset ajatuksesi, sekä negatiiviset että positiiviset, esille tavatessasi ihmisen kasvotusten?

Tuomas

DCIM121GOPRO

Tuomas

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta