Rennomman lähestymisen lähettiläs

Dedication. Motivation. Ja ennen kaikkea Sacrifice. Sitähän kaikki haluaa myydä. Miksi vaikka täysillä sanana on menettänyt merkityksensä jo ajat sitten? Ei sillä ole enää mitään väliä, ihmiset kyllä tajuaa että kaikella on rajansa. No mitä sitä sitten pitäis tehdä, jos volyymia ei voi nostaa eikä lujempaa voi mennä? Keskittyä ajattelemaan mitä tekee tietysti: Edelleen hyvinvoinnin parantamiseksi on olemassa niin paljon ratkaisuja, ettei tavallinen kuluttaja voi erottaa oikeaa väärästä. Miten niin ei voi? Suurelta osin siitä syystä, että oikeaa ja väärää tapaa ei ole olemassa. On olemassa järkeviä ja vähemmän järkeviä tapoja, muttei oikeaa tai väärää.

Haluan testata ihmisiä ja tämä lyhyt esimerkkivertaus tulee historiasta. Ihmisen pitää kehittää kaikkia hyvän kunnon osa-alueitaan, tästä ideologiasta olen pitänyt kiinni aina. Kaikkien ihmisten. Lähdin eräänä kauniina viikonloppuaamuna pitämään vetoharjoitusta eräälle nuorelle ihmiselle. Ajatuksena oli tehdä ylämäkivetoja yhteensä noin 6-8 kappaletta, that’s it. Ei yhtään vähempää eikä varsinkaan enempää. Tämä ihminen teki nämä vedot, mutta halusi lisää. Tietenkin, koska ei kuulemma tuntunut missään. Tämä oli hänelle testi: Se määrä mikä päätetään alussa, riittää jos uskot siihen. Se numero siinä edessä ei merkitse mitään, ainoastaan se miten kyseiseen harjoitukseen pitää suhtautua.

Ei se mitään, kyllä hän varmasti tästäkin tapaamisesta oppi: Ei välttämättä sinä kyseisenä päivänä vielä, mutta jossakin vaiheessa. Onhan se hienoa nähdä, kun ihminen on intoa täynnä ja sitä intoa pitää tietysti vaan ruokkia. Mutta mikä se valmentajan tehtävä olikaan? Yksi niistä tärkeimmistä on jakaa omaa kokemusta, senhän takia ulkopuolelta apua kysytään muillakin aloilla. Tämän kyseisen harjoituksen tarkoitus oli osoittaa, että joskus selviää vähemmällä: Keho tarvitsee erilaisia signaaleja, välillä ne ovat lyhyitä ja napakoita, toisinaan taas pitkiä ja leppoisia. Jos tässä harjoituksessa oli 8 kpl vetoja, ensimmäinen ja kahdeksas ovat lähestymiskulmaltaan erilaisia: Emme tapa itseämme jo ensimmäisessä vedossa, sillä niitä on vielä seitsemän jäljellä.

Tuomas

DCIM122GOPRO

Tuomas

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta