Pitkäjänteisen hyvinvoinnin salaisuus

DCIM121GOPRO

Onko sellaista olemassa? Mikä ratkaisee sen pysyykö ihminen vireessä viikosta ja vuodesta toiseen? Elementtejä on useita, joista nostan esille kaksi oleellista.

Ulkoilma

Parempi ruokahalu. Syvempi uni. Stressitekijöiden väheneminen. Luonnollisen liikkumisen määrän lisääntyminen. Kiistattomia vaikutuksia ja vain positiivisia sellaisia. Jos toteutat kaikki liikkumisesi ulkona, mitkään olosuhteet eivät ole sinulle ongelma. Satoi tai paistoi, oli tyyni tai viima, löydät keinon ja ennen kaikkea omaat halun lähteä ulos. Luonne kasvaa ja kuori kovenee, et vähästä hätkähdä eli vaikutukset ylettyvät myös fyysisyyden ulkopuolelle.

Kevyt liikunta

Faktahan on, että kukaan ei jaksa täysillä koko aikaa. Oletko kokeillut treenata täysillä vuoden ympäri? Ei onnistu. Harjoitteista ja yleisesti harjoittelusta vain pieni osa voi ja kannattaa olla ns. kovaa tekemistä. Mutta eihän sillä tavalla kehity voisi joku kysyä? Kyllä voi ja se on jopa kehityksen edellytys eikä pelkästään siksi, että vammariski vähenee. Mielesi pysyy vireänä, motivoidut liikkumaan uudelleen ja uudelleen eikä taukoja tule.

Mainitsinhan jo, että tärkeintä on pysyä vireessä? http://talesofthetrainer.com/the-most-important-thing-in-wellbeing-is/. Mihin tahansa, milloin tahansa. Tätä ajatusmaailmaa soveltaen et ehkä enää halua hajottaa itseäsi ja ymmärrät miksi teet sitä mitä teet.

Tuomas

DCIM121GOPRO

Tuomas

2 vastausta artikkeliin “Pitkäjänteisen hyvinvoinnin salaisuus”

  1. Juurikin näin, lyhyesti ja ytimekkäästi! Itse harrastan maastopyöräilyä ja lenkille mennään melkeinpä säässä kuin säässä. Kivat pakkaset ovat ainoat jotka estävät minut lähtemästä metsään pyöräilemään. Tosin sitten voi mennä metsään lumikenkäilemään ja tekemään läskipyörän mentäviä polkuja! Kyllä keinot keksitään!
    Ulkoilu ja metsässä liikkuminen on parasta mitä tiedän. Ja olen uppoamassaa syvemmälle ja syvemmälle tähän parhauteen – keinoja kaihtamatta.

    • Hienoa kuulla, resepti on usein hyvin yksinkertainen. Keinoja on ja tärkeintä on löytää kaikelle vastapaino. Kivaa alkusyksyä sinulle 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta