Paras treeniohjelma – Se mitä nyt toteutat

DCIM118GOPRO

Miten Juhannus hurahti? Vai onko sen vietto edelleen käynnissä? Olitko aktiivinen vai vietätkö sitä ’rentoutuen’ mökillä, tunturissa tai festareilla? Rikkoutuvatko normaalit aktiviteettirutiinisi yleisten juhlien ajaksi? Olen puhunut ja tulen jatkossakin puhumaan paljon aikatauluttomuudesta. Siitä, että hyvinvoinnin parantaminen olisi rentoa, kelloon katsomisen välttämistä, etäisyyksien mittomatta jättämistä, kaikkea tätä. Iso osa kokonaisuutta on se, että se tulee luontevasti. Juuri sillä tavalla kun itse sen itsellesi parhaaksi näet ja koet.

Ei ole olemassa ylivertaista tapaa pysyä kunnossa ja kehittää kuntoa. Tärkeintä on, että aktiivisuutta löytyy: Vain silloin voi kuvitella jaksavansa päivästä, viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen. Propaganda jopa huvittaa: Tee näin ja olet kunnossa niin ja niin nopeasti. En lue lehtiä, mutta törmäsin tänään yhteen senioreille tarkoitettuun lehteen, jonka kannessa puhuttiin heille suunnatusta ’tehotreenistä’. Mieleni kärsi kovan kolauksen, tulin jälleen kerran hyvin surulliseksi. Mietin, kenen agendaa tässä ajetaan, koska yksilön etu se ei ainakaan ole. Kyseessä on tahallinen päänsekoitustaktiikka. Ajattelu menee liian monimutkaiseksi, yksinkertaiset ratkaisut toimivat paremmin.

Kävele. Vaella. Juokse. Luistele. Nosta painoja. Hiihdä. Souda. Nostele lisää painoja. Pelaa tennistä ja muita pallopelejä. Tärkeintä on se, että teet jotain mikä on monipuolista. Jos sinulla on vaiva, se pitää korjata oikeanlaisella tekemisellä. Jos ryhtisi on puutteellinen, tee jotain sellaista mikä parantaa ryhtiä. Jos sinulla on huonot polvet, ei sinun ole pakko juosta asfaltilla. Jos selkäsi on huono, todennäköisesti omien ja toisten painojen vetäminen maasta ei ole oikea ratkaisu. Minun elämäntehtävä on tehdä sinusta monipuolinen: Sellainen yksilö, joka pysyy koossa. Se, että kannat isoa määrää lihaksia, ei auta sinua kestävyysmielessä. Se, että jaksat kantaa reppuasi maailman ääriin, mutta lihaskuntosi pettää, ei myöskään kuulosta ideaalitilanteelta. Tee mitä teet kunhan teet sen järkevästi.

Tuomas

DCIM118GOPRO

Tuomas

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta