Omaan visioosi uskominen

20160322_122857-02-01

Visio. Usko jostain isommasta. Puhun koko keihäästä, en ainoastaan sen kärjestä. Vaikka visio olisikin miten kirkas tahansa, mitä se ei aina missään nimessä ole, on tulevaan uskominen usein todella haastavaa. Eteen tulee suuria suruja, muita vaikeuksia ja haasteita. Jokaisesta tuhkaläjästä on kuitenkin mahdollista nousta, mutta vain jos on unelma ja selkeä visio. Kuka sinua nyt yrittää kampittaa? Ei sillä niin väliä kuka se konkreettisesti on, mutta tarkoituksetta et kompastele.

Päätät itse otatko pallosta kopin vai et. Pystyt siihen, mutta vasta kun aika on kypsä. Olet oppinut läksysi ja ymmärrät sen, että muiden tekemisellä ei ole mitään vaikutusta omaan tekemiseesi. Niillä ei nimenomaan saa olla. Sinun tulee laittaa laput silmille ja ignoorata sinun ajatustasi haittaavat tekijät. Se ei ole silmien ummistamista faktojen edessä eikä toisten aliarvioimista, se on keskittymistä oleelliseen ja siihen mihin voit todella vaikuttaa. On turha kuvitella koskaan, että kaikki olisi sinun käsissäsi.

Vaikka unelmoit miten paljon ja uskot tekeväsi oikein, et silti välttämättä onnistu. Sinua kohti heitetään kierrepallo, todella vaikeasti luettava sellainen. Et sinä voi kerta kaikkiaan vain seisoa paikallasi ja antaa pallon osua sinuun. Sinun pitää saakeli vieköön väistää sitä palloa ja ylipäänsä tehdä jotain! Ehkä kielikuva ei ollut se kaikista osuvin, mutta tätä kautta voit ajatella omaa toimintamalliasi. Sinun täytyy muuttua, liikkua ja muuttaa tapaasi toimia. Ideoida, muokata ja yrittää uudelleen. Ei se periaatteellisesti sen kummempi asia ole. Ymmärsitkö yskän?

Tuomas

DCD5E22E2F8437C6D02744CAA600A136-01-01

Tuomas

Yksi vastaus artikkeliin “Omaan visioosi uskominen”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta