Mihin käytät hankkimiasi ominaisuuksia?

DCIM119GOPRO

Treenaat salilla eli treenaat ominaisuuksia. Keskityt johonkin tiettyyn fyysiseen osa-alueeseen itsessäsi tai ulkoisessa habituksessasi. Mutta, iso mutta: Mihin tarvitset näitä ominaisuuksia? Onko kyseessä pelkkä ulkonäköön keskittyvä tekeminen vai haluatko oikeasti helpottaa arkeasi? Käsissämme on iso ristiriita ja kaksiteräinen miekka, jonka olemassaolo usein kiistetään. Ei se voi riittää, että käyt vain salilla tekemässä mekaanisia liikkeitä.

Fyysiset ominaisuudet

Mikä on urheilijan tai ehkä pikemminkin urheilullisuuden määritelmä? Se, että kaikki tekeminen on luontevaa, ei väkisin väännettyä. Jokainen ihminen voi oppia nostamaan, työntämään tai vetämään esinettä, mutta näiden ominaisuuksien hyötykäyttö vaatiikin enemmän. Salitreenaamisen suosio perustuu paljolti ihmisen laiskuuteen: Ei tarvitse hyötykäyttää siellä opittuja liikeratoja. Riittää, että toistaa nämä liikeradat päivästä toiseen. Mutta eikö se ole aika hölmöä? Nostaa ja työntää jotain vain nostamisen ja työntämisen takia. On se.

Henkinen sektori

Fyysisen tekemisen positiiviset puolet tulevat esille mentaalipuolella. Opit lisää itsestäsi rikkomalla rajoja ja näyttämällä itsellesi, että pystyt siihen. Nimenomaan itsellesi, ei muille. Ainahan ei tietysti niin ole, että fyysisesti vahva ihminen olisi sitä myös henkisesti: Fyysinen kehitys pitää osata kanavoida oikein mentaalitasolla. Havaita se, että esteet ja vaikeudet ovat usein vain omassa päässäsi. Ei aina mutta usein. Pitää pystyä jättämään toisten sanomiset ja tekemiset omaan arvoonsa: Ei vähättelevästi vaan siten että ne eivät häiritse omaa tekemistäsi. Se on taitolaji nykypäivänä. Paras ohje siihen kuitenkin lienee se, että vältä katsomasta vieraisiin pöytiin ja keskity vain siihen mihin voit itse vaikuttaa.

Tuomas

DCIM120GOPRO

Tuomas

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta