Luonto opettaa sinulle KAIKEN

Etkö usko? Seuraa mieluusti esimerkkiäni. Lanseeraamani slogan Natural Way Of Doing Things pätee moneen asiaan. Ennen kaikkea se pätee siihen miten meidän kunkin tulisi omaa hyvinvointiamme lähestyä ja siihen suhtautua. Ei, se ei missään nimessä ole itsemme rankaiseminen valtavalla volyymilla vaikka se ulospäin hyvältä kuulostaisikin (en tiedä kenen korviin). Pitää olla fiksumpi. On aika jättää kovempi ja enempi = parempi-mentaliteetti historiaan. Se on puhdasta harhaa eikä perustu faktoihin.

Mitä ymmärrät elämän perusasioilla? Minäpä reflektoin aihetta hieman metsän ja luonnon kautta. Heräät aamulla, juot motillisen itse lumesta sulattamaasi vettä ja alat tekemään tulta, kun olet saanut pitkin hankia kantamasi halot sisälle. Kun kämppä on reilun tunnin päästä edes suhteellisen lämmin, olet valmis syömään ja pohtimaan päivän seuraavaa askelta. Muistat, että illaksi olisi hyvä saada sauna lämpimäksi, joten siirryt seuraavaksi sen esilämmitykseen. Aamulla. Ja taas kannat halkoja. Lumen sulattamiseen menee ikuisuus, joten mikset hakkaisi 200m päässä sijaitsevaan järveen vedenottopaikkaa. Eihän tässä muuta luoda kuin perusedellytyksiä päivälle.

IMG-20160309-WA0000-01-01

Onko tässä vaiheessa jo nälkä? No tottakai on, mutta sehän se juttu nimenomaan on, nälkä on aivan normaali asia. Mutta ei, meidäthän on opetettu nykyaikana siihen, että pitää syödä tasaisesti eli käytännössä olla tuntematta nälkää. Tämän asian seuraavan kerran ääneen toteava on jälleen yksi systeemin uhri, olen pahoillani sinun puolestasi jo etukäteen. Meinasitko tosiaan syödä seuraavat 30 vuotta tasaisesti 3 tunnin välein ilman muuttumatta robotiksi? Ehkäpä muutuit jo, mutta koita roikkua mukana niin sinulla on vielä mahdollisuus selvitä. Ojennan auttavan käteni.

Kaikki kiteytyy siihen, että meillä pyyhkii liian hyvin. Niin hyvin, että perusasioiden (ja samalla toistemme) arvostus on totaalisen kateissa. Pitää olla aina enemmän kuin riittävästi. On varaa ja mahdollisuus ostaa mitä tahansa, usein todellisen tarpeen ulkopuolelta. Mutta tuleppa luontoon. Tuleppa vaellukselle. Tuleppa minimalismin äärelle. Statuksesi ei merkitse mitään eikä se mitä omistat. Se merkitsee, että ymmärrät ylämäen, alamäen sekä tasamaaston eron. Ja se, että rinkkaasi tai ahkioosi mahtuu vain tietyn verran tavaraa.

Tuomas

DCIM116GOPRO

Tuomas

2 vastausta artikkeliin “Luonto opettaa sinulle KAIKEN”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta