Laita hyvä kiertoon

DCIM122GOPRO

Se mitä matka on opettanut on se, että hyvän jakaminen on äärimmäisen tärkeää. Sillä ei oikeastaan ole mitään merkitystä mitä sinä tiedät ellet kerro ja jaa siitä tietoa eteenpäin: Vain se merkitsee, että joku toinen oppii ja saa inspiraatiota sitä kautta mitä sinä teet ja millä rohkeudella kohtaat asioita. Mitä minä haluan opettaa on ison kuvan ymmärtäminen ja se, että osaat sivuuttaa turhan tiedon. Itse kuuntelen kaikessa vain ja ainoastaan kokemusta, se puhuu puolestaan, sitä ei voi eikä sitä pidä koskaan ohittaa. Kokemus tuo viisautta, laaja-alaisuutta, näkemystä ja kykyä väistellä pirstaloituneen populistista infoa. Sen toivon että sinäkin opit, sillä ainoa tavoitteeni on saada sinut voimaan hyvin ei pelkästään nyt vaan myös huomenna, ensi vuonna ja viiden vuoden päästä.

Puhuin edellisessä jutussani vastuusta: http://talesofthetrainer.fitfashion.fi/sinulla-on-valtava-vastuu/. Mitä se vastuu on itse Travelling Trainerille esimerkiksi treenaamisen suhteen? Se on ymmärrystä siitä, että kilpaurheilija ja hyvinvoinnistaan huolta pitävä henkilö ovat kaksi totaalisen eri asiaa. Se on ymmärrystä siitä, että kilpaurheilija elää tässä hetkessä ja maksimoi suorituksensa, koska ura on tässä ja nyt. Kuntoliikkujan suhteen tämä ajattelutapa ei päde, sillä hänen kohdallaan halutaan edistää erityisesti terveyttä: Pidetään huolta kaikista kunnon osa-alueista ja tehdään ihmisestä harmoninen kokonaisuus. Mitä se nyt höpöttää, eikö HIIT treenaaminen olekaan se järkevin juttu? Ei se ole, koska se on vain yksi pieni osa miten kokonaisuutta kannattaa rakentaa.

No mitäs sanot syönnistä? Dieetti sitä, toinen tätä, jätänkö hiilarit pois vai riittääkö gluteenittomuus? Otahan hetki rauhassa ja hengähdä. Mitä jos kuuntelisit hetken itseäsi? Miltä kehossasi tuntuu, kun laitat tietyn ruoka-aineen kehoosi? Onko ns.uplifting-olo vai alkoiko väsyttää? Tämä kertoo sinulle jo paljon. Olen itse elänyt ison osan tätä vuotta kulttuurissa, jossa esim.lihankäyttö on vähäisempää kuin kotimaassa. Ja mitä olen huomannut on se, että perhana, olohan on vallan loistava! En varmasti ole saanut sitä määrää proteiineja mitä historiassa, mutta kappas vain, en ole kuollut ja voimaa on edelleen. Mitä haluan sanoa on se, että nippelitieto on turhaa, infotulvaan kannattaa käyttää tuplakuulosuojausta ja sinun on hyvä kuluttaa kaikki aikasi perusasioista huolehtimiseen.

Tuomas

Ps. Loistavaa Joulua aurinkoisilta Alpeilta 🙂

DCIM122GOPRO

Tuomas

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 3
Tykkää jutusta