5 minuuttia Alpeilta

Palasin juuri kotipesääni Enkelivuorelle Murrenistä, josta Alppi-ja slalomhiihto ovat aikanaan saaneet alkunsa. Tuosta mystisen kauniista originaalista Alppikylästä on tulossa yksi niistä spesiaalikohteista, jonne me viemme sinut. Kyllä, kyse ei ole minusta yksilönä vaan meistä yhteisönä. Tässä on käynyt jo ajat sitten sillä tavalla, että olen ymmärtänyt tarinan ja vision olevan huomattavasti omia ajatuksiani suurempi.

Viimeiset Fitfashionilla hiljaiset kuukaudet olen keskittynyt puhtaan vahvasti olemaan läsnä: Se on tarkoittanut päivittäisiä uusia tapaamisia ja edelleen sitä valtavaa määrää ajatustyötä, joka ei näy ulospäin. Mutta ei sen tarvitse näkyäkään etenkään silloin, kun se ei ole ratkaisevassa asemassa yhteisen suunnan suhteen. Tärkeintä on tietää ja sisäistää itse, mihin on suuntaamassa ja sen suuntauksen täytyy aina olla sisäänpäin ja sydämen kautta.

Mistä syntyy sisäinen palo? Siitä, että löytää oman kutsumuksensa ihmisten auttamisessa. Elämä on lyhyt ja aika erittäin rajallista, jonka vuoksi haluan omalta osaltani näyttää sinulle matkailun uuden tason. Olimme sitten aivan missä lokaatiossa tahansa, haluan palvella sinua sydämeni pohjasta. Syy siihen, miksi emme kiirehdi löytyy nimenomaan siitä, että me observoimme, kuuntelemme ja teemme sitä työtä mikä on oleellisinta: Hiomme tuotteemme timantiksi.

Tuomas

Liikkua täytyy silti

Kirjoitettu 3.10.2017

Istun tässä junassa Schynige Plattelta kohti Interlakenia. Heräsin aamulla valtavaan vesisateeseen ja etureisijumiin, joka sai alkunsa eilisestä alamäkijuoksusta: Missasin viimeisen junan Kleine Scheideggiltä kohti Grindelwaldia ja ainoa keino päästä samana iltana Interlakeniin oli juosta reilut 12km ja 1000 metriä alaspäin. Päätös piti tehdä heti ja se päätös oli positiivinen juoksun kannalta.

Oli jo periaatteessa pimeää ja Eiger, Mönch ja Jungfrau olivat menossa piiloon. Ajattelin siitä huolimatta juosta outoa reittiä alas, koska tiesin jo etukäteen kokemuksen olevan ja tulevan ainutlaatuiseksi. En tiedä reittiä, ei ole valoja, on vain perstuntuma siitä mihin pitäisi suunnata. On mentävä ja tehtävä heti, koska tilaisuus voi mennä muuten ohitse. Minä olen päättänyt mennä ja tehdä vaikka ulkopuolella tapahtuisi mitä.

Takaisin etureisijumiin ja kaatosateeseen. Oli myös valtava väsymys, koska olen täällä tekemässä pioneerityötä ja luomassa tuotteita sinulle. Mutta vaikka väsymys on päällä, pitää sinun syödä ja liikahtaa: Nämä on ne ainoat keinot, joilla pelaat itsellesi hyvän tilanteen myös seuraaville päiville. Jätäppä liikkumatta, ideoimatta, katsomatta uudet paikat ja mahdollisuudet, syömättä: Mikään ei etene itsestään ilman tasaisen säännöllistä toteuttamista. Ei palautuminen eivätkä liioin liiketoimet.

Tuomas