Regression ilmentymä on tässä

20160314_154802-01-01

Vuodesta toiseen. Sama vanha laulu. Eikö olisi aika vaihtaa kasettia? Tätä ns. myyntipuhetta on käytetty hyväksi niin kauan, että luulisi sen kuluneen jo tehottomaksi. Mutta ei, tässä sitä taas ollaan! Se on suorastaan paniikin lietsomista, ikäänkuin autuus odottaisi lumien sulatessa ja sinun tulisi juuri näinä kyseisinä kuukausina ottaa loppukiri johonkin mitättömään ja turhamaiseen. Niin paljon kuin liikuntaa ja urheilua rakastankin, tätä piirrettä en tällä alalla hyväksy enkä allekirjoita. Etkai sinä ole lähtenyt massa-ajatuksen mukaan?

Onko kyseessä vain suomalainen tai pohjoismaalainen ilmiö? Ei täysin, mutta kyllä se täällä korostuu ja syyhän on selvä. Eikö se ole aika lailla mielenvastaista odottaa ainoastaan kesää, jos suurin osa vuodesta näillä palkisilla on kylmää, lunta tai vähintään räntää? Vai onko kyse pelkästään siitä, että aina halutaan sitä mikä ei ole saatavilla? Mieluummin kannattaa valmistautua siihen osaan vuodesta, joka edustaa majoriteettia: Vaihdetaan siis myyntilauseeksi esim.talvikuntoon kuukaudessa ja aletaan myydä näitä palveluja kesällä. Tuloksenahan on takuuvarma epäonnistuminen.

Pitkäjänteisyyttä näillä korulauseilla ei saavuteta, mutta eihän sitä tavoitellakaan. Sehän riittää, että kauppa käy ja karavaani kulkee eikö? Kaikki ovat tyytyväisiä…Niinhän sitä ajatellaan. Todellisuudessa kehitystä ei ole, kaikki polkee paikallaan. Mutta jos tekisitkin toisin? Kyllä, juuri sinä joka näitä lausahduksia käytät hyväksesi. Seuraavan kerran kun tämä ajatus meinaa lipsahtaa päähäsi, mieti miten lyhyt kesä pohjolassa on ja miten lyhyeen ajanjaksoon olet itse asiassa keskittymässä. Ja ennen kaikkea miksi. Kaikkea ei voi huumorilla kuitata.

Tässä tajunnanvirtaa viiden minuutin verran.

Tuomas

DCIM116GOPRO