Sheikkaa itsesi Superkuntoon

Jauhot kuppiin, vettä perään ja kurkusta alas. Patukka auki ja parempiin suihin. Viikon ruoat valmisannoksina kotiovelle. Voiko tätä helpommaksi tehdä? Enää ei tarvitse kuin ohjautua autolla lähelle salinovea, jotta voi horjahtaa crosstrainerin tai kuntopyörän selkään katsomaan lempisarjaa tai kuuntelemaan suosikkimusiikkia. Okei, puhuin jo tästä aiemmin, ei lähdetä enää sille linjalle: http://talesofthetrainer.fitfashion.fi/progression-suurin-este/

Lähdetään sen sijaan sellaiselle linjalle, että miksi kaiken pitää olla helppoa? Onko se mielestäsi niin, että kun ’keksitään’ automatisoitu ja ihmistä laiskistava tapa tehdä asioita, se on jotenkin oletusarvoisesti parempi tapa? Kyllähän taikapilleri-teoriaan on uskottu iät ja ajat ja suurin osahan sellaisen ottaisi jos voisi. Myyjät ja markkinamiehet haluavat sinun uskovan, että sheikkaaminen todella on järkevä teko: Siihenhän ei tarvita kuin ihmismieltä harhauttava sana PROTEIN isoimmilla mahdollisilla kirjaimilla ja tuote on jo käytännössä myyty.

Minusta se on inhottava asia, että ihmisille myydään aivan kaikkea hyvinvoinnin nimissä. Bisnes on jo niin valtava, että moni keskinkertainen ja alkeellinen tuote menee läpi vain sen takia, että taustalla on isot markkinavoimat. Miten se menikään erään energiajuoman kanssa aikanaan? Tämä jätti sai meidät luulemaan, että tällaiselle tuotteelle olisi todella tarve. Eihän sille missään nimessä edelleenkään ole, mutta markkinointiyhtiö löysi meistä sen heikkouden: Me haluttiin nopea tulos eli piristysruiske päiväämme ja sen he tarjosivat.

Tuomas

Pitkäjänteisen hyvinvoinnin salaisuus

DCIM121GOPRO

Onko sellaista olemassa? Mikä ratkaisee sen pysyykö ihminen vireessä viikosta ja vuodesta toiseen? Elementtejä on useita, joista nostan esille kaksi oleellista.

Ulkoilma

Parempi ruokahalu. Syvempi uni. Stressitekijöiden väheneminen. Luonnollisen liikkumisen määrän lisääntyminen. Kiistattomia vaikutuksia ja vain positiivisia sellaisia. Jos toteutat kaikki liikkumisesi ulkona, mitkään olosuhteet eivät ole sinulle ongelma. Satoi tai paistoi, oli tyyni tai viima, löydät keinon ja ennen kaikkea omaat halun lähteä ulos. Luonne kasvaa ja kuori kovenee, et vähästä hätkähdä eli vaikutukset ylettyvät myös fyysisyyden ulkopuolelle.

Kevyt liikunta

Faktahan on, että kukaan ei jaksa täysillä koko aikaa. Oletko kokeillut treenata täysillä vuoden ympäri? Ei onnistu. Harjoitteista ja yleisesti harjoittelusta vain pieni osa voi ja kannattaa olla ns. kovaa tekemistä. Mutta eihän sillä tavalla kehity voisi joku kysyä? Kyllä voi ja se on jopa kehityksen edellytys eikä pelkästään siksi, että vammariski vähenee. Mielesi pysyy vireänä, motivoidut liikkumaan uudelleen ja uudelleen eikä taukoja tule.

Mainitsinhan jo, että tärkeintä on pysyä vireessä? http://talesofthetrainer.com/the-most-important-thing-in-wellbeing-is/. Mihin tahansa, milloin tahansa. Tätä ajatusmaailmaa soveltaen et ehkä enää halua hajottaa itseäsi ja ymmärrät miksi teet sitä mitä teet.

Tuomas

DCIM121GOPRO