Haukataan sitä happea

Saahan sitä aina luulla, että talvi on ohi. Täällä vuorilla ilmasto tekee kuitenkin jatkuvasti tepposiaan: Viime viikolla lämmöt oli yli 20, nyt koko kylä on lumen peitossa ja vuoret näyttävät todella hienoilta. Mutta mitä minä säästä puhun, enhän minä mikään meteorologi ole ja elettävä on olosuhteista riippumatta: Ilmasto muuttuu jatkuvasti ja siihen on adaptoiduttava no matter what. Niinhän se on liikkumisenkin suhteen, ei voi ottaa taukoja vaikka taivaalta sataisikin Lapinleukuja terä edellä.

Talvi on ollut observoinnin aikaa: On tullut tehtyä markkinointivideo hotellille, suunniteltua tuote kuosiin, kaivettua valtavasti kontakteja ja infoa miten tämä homma todellisuudessa pyörii. Mikään ei opeta paremmin kuin tapahtumien keskiössä eläminen ja nyt tiedän tarkalleen mikä toimii ja mikä ei varmasti toimi. Turismi on yleisesti ottaen hyvin yksinkertaista ja se mitä itse tuon pöytään, on hieman kompleksimpaa: Siihen liittyy auttamisen, liikkumisen ja luonnon lisäksi ideologia siitä miten kaikki tulisi toteuttaa.

Valmistaudun tällä hetkellä viikonlopun treenileiriä varten, jossa tarkoitus on näyttää ihmisille monipuolisen liikkumisen hyödyt. Kaikki on hiottu viimeistä yksityiskohtaa myöten kuntoon ja mieli voi siltä osin relaksoitua. Se onkin usein helpommin sanottu kuin tehty: Hotellielo ja pienehkö laakso on tuonut minut siihen pisteeseen, että tarvitsen luovan tauon. Ilman nettiä, ilman somea, ilman artikkeleita, ilman videoita, ilman mitään. Se tauko alkaa Fitfashionin osalta nyt.

Kun palaan kirjoittamisen pariin toukokuun lopulla, minulla on käsissäni seuraavia asioita: Tuoreita perspektiivejä, terävämpiä suunnitelmia, rennompi mieli, levänneempi keho muutamia asioita mainitakseni. Minä tarvitsen tätä, hotelli tarvitsee tätä, kylä tarvitsee tätä, kumppanit tarvitsevat tätä, perheeni tarvitsee tätä. Keho ja mieli tietävät milloin luovan tauon aika on, sinun vaan pitää huomata nuo merkit. Ei, en ole väsynyt, vaan olen todella innoissani tauosta ja tulevien kuukausien tuomista jutuista.

Nyt on aika antaa luonnon ja rauhan näyttää minulle se oikea suunta ja siirtää ego lopullisesti syrjään. Se minkä luulet olevan oikea tie ja tapa tehdä asioita ei välttämättä sitä ole.

I’ll be back,

Tuomas

Tiesiks, että sekin on kuulemma alkanut treenaamaan?

ABEEBCC20B71F7AC7D401502AEE00515-01

Onnea vilpittömästi sinulle uusi aktiivisen elämäntavan edustaja! Hienoa, että olet saanut vihdoin kiinni juonesta ja sen päästä. Olet päässyt taipaleesi alkumatkalle tai sitten palasit takaisin polulle, josta joskus harhauduit. Olipa taustasi mikä tahansa, siihen on varmasti syynsä miksi olet juuri siinä tilanteessa missä nyt olet. Siihen on tarvittu paljon työtä, ennen kaikkea mind buildingia. Kerronkin heti tässä kohtaa tärkeimmän ohjeeni sinulle: Rakenna ja keskity aina enemmän mielen kuin pelkän ulkokuoren rakentamiseen. Silloin rakennat pysyvää tornia huojuvan sijaan. Anna kaiken soljua luonnollisesti ilman pakottamista.

Treenaamisesta puhutaan tänä päivänä ikäänkuin se olisi jotenkin must-juttu. Siis etenkin se, että sinun nimenomaan pitää treenata jollakin tietyllä tavalla. Jos et treenaa tai ole jonkin klubin jäsen, olet tippunut kelkasta. Ehei, olet päinvastoin hypännyt sellaisen kelkan kyytiin, jota sinä et itse ohjaa. Olet uponnut trendien syövereihin ja mielestäsi nykyinen toimintamallisi on ainoa, jolla voit hyvinvointiasi parantaa. Kysymys ei ole siitä, etteikö jokin riittäisi tai etteikö kaikki liikkuminen ”olisi kotiin päin”, kysymys on siitä mikä on järkevää kunkin ihmisen pohjimmaisten tarpeiden kannalta. Kehittyykö yksilö vai pyöriikö tämä samaa ympyrää vuodesta toiseen?

Kyllä sinä avuksesi mentoria tarvitset, se on päivänselvä asia. Nimenomaan kokenutta sellaista. Vaikka olisitkin käynyt läpi useitakin valmennuksia ja lukenut netin tarjoamat infopankit toistuvasti. Mikään ei muutu hetkessä. Lapset ja vasta-alkajat ovat niitä, jotka tarvitsevat parhaan mahdollisen ja ammattitaitoisimman avun. Urheilijoita ja kokeneita konkareita ei tarvitse opastaa kädestä pitäen, he ovat yleisesti ottaen jo perillä asioista paremmin ja jos eivät ole, he eivät ole halunneet olla. Itsestäänselvyys ja fakta on se, että tämä (itsensä vireessä pitäminen) on 365-juttu ja hyvinvoinnista tulee huolehtia päivittäin.

Tuomas

DCIM116GOPRO