Lepo, sopiva rasitus ja hyvä ruoka

Optimaalista otetta. Balanssia. Ei övereitä eikä liioin vajareita. Siinähän sitä onkin etsimistä. Mutta se etsiminen kannattaa, sillä eihän kukaan varmasti halua painia hyvinvointinsa kanssa päivästä toiseen. Resepti on varsin yksinkertainen, niin yksinkertainen ettei sitä tahdo kukaan uskoa. On pyrittävä etsimään ja löytämään loppuelämän kestävä resepti, sillä panokset ovat liian suuret. Hyvinvointialan on yksinkertaisesti muututtava ja on nähtävä seuraavaa neljännestä pidemmälle.

Lepo. Tuo avain autuuteen. Oli aika elämässä, jolloin en uskonut tätä faktaa. Olin Supermies, joka kertoi kaikille selviävänsä 4-5 tunnin yöunilla. Ja näin kyllä selvisinkin, tiettyyn pisteeseen saakka. Ei tullut onneksi totaalista stoppia, tuli vain pari ’välikuolemaa’, jotka tässä tapauksessa merkitsivät viikkoa sydänosastolla. Fakta on tämä: Mitä enemmän lepäät, sitä terävämpi olet, sekä henkisesti että fyysisesti. Reunaehtona on tietysti se, että elät aktiivista elämää.

Sopiva rasitus. Niin mikä on sopivasti? Joka päivä? Joka toinen päivä? Kolmesti viikossa. Kaikki tavat ja määrät varmasti toimivat, kun ne suhteuttaa oikein. Jos ihminen ei omaa liikuntahistoriaa, istuu päätteellä 8 tuntia päivässä, ei määrä riitä kovin pitkälle. Näinhän sitä ajatellaan. Mutta yllätyksellisesti se voi riittääkin, jos aktiivisuuteen suhtautuu rennosti. Ei siitä paineita kannata ottaa: Kyse on kuitenkin asiasta, josta pitää nauttia. Kidutusmentaliteetti ajatuksena on jälkeenjäänyttä ja se on kuopattava.

Hyvä ruoka. Laadukas ruoka. Maukas ruoka. Vai riisi-kana kombollako edetään? On olemassa tarve, johon sitten syödään. Siis mikä tarve? Aktiivisuudella luotu tarve. Jos sellainen kerran on luotu, niin miksei kehoa kannattaisi ravita hyvällä tavalla? Parhaalla mahdollisella tavalla. Niin toki jokainenhan ajattelee tämän tietävänsä: Sheikit naamaan, keltuaiset viemäriin, maitotuotteet pannaan ja gluteenitonta kehiin. Mitä jos olisitkin kulinaristi, nauttisit elämän kaikista tarjolla olevista herkuista ja voisit silti loistavasti sekä henkisesti että fyysisesti? Eikai kukaan todellisuudessa halua elää kieltolain alaisena?

Tuomas

DCIM121GOPRO

Mitä toivot onnistuneelta aktiivilomaltasi?

Kaupallinen yhteistyö: Tuomas The Travelling Trainer

Minua kiinnostaa valtavasti tietää, mikä on ajatuksesi onnistuneesta aktiivilomasta? Tai viikonlopusta. Mitä se sisältää, mitä se voisi sisältää ja ennen kaikkea mitä sillä tavoitellaan? Voi olla, että teen tutkimustyötä, voi olla että en tee. Kuitenkin tämä informaatio kiinnostaa.

Kun kävit viimeksi reissulla, oliko kyseessä aktiiviloma vai loma, jonka otit puhtaasti rentoutumisen kannalta? Kaikelle on varmasti paikkansa, siitä olen sataprosenttisen varma. Se, että tekeekin reissusta aktiivisen kaikesta arjen tohinasta huolimatta, saattaa jopa olla parempi vaihtoehto kuin totaalilepo. Ei tule liian suurta kontrastia arkeen verrattuna.

Minkälaiset aktiviteetit sinua kiinnostavat? Ovatko ne jotain totaalisen erilaisia, joita toteutat kotioloissa? Vai voivatko ne olla jopa samankaltaisia, mutta erottuvat kuitenkin puitteiltaan ja toteutukseltaan kotona tehdyistä? Me täällä vuorilla uskomme luonnollisesti ulkoaktiviteetteihin, jonka vuoksi toteutamme kaiken ulkona. Ja ennen kaikkea sisällytämme tarjoamaamme kaiken.

http://www.hotel-engelberg.ch/en/elements-of-wellness

Tuomas

DCIM121GOPRO