Aloin ajattelemaan isosti

Siitä hetkestä kaikki muuttui. Sanotaan, että universumi palkitsee kun virittäydyt oikealle taajuudelle. Uskon siihen sataprosenttisesti. Uskotko sinä? Minusta se merkitsee ennen kaikkea estojen poistamista, mutta myös kaikenlaisten ja kaikenmuotoisten pelkotilojen murskaamista. Kysy itseltäsi mitä hävittävää sinulla on? Mikset puskisi täysillä eteenpäin ja ottaisi omaa elämääsi haltuun kuten vain ja ainoastaan sinä pystyt?

Ei ole helppoa ja itsestäänselvää olla rohkea. On huomattavasti helpompaa olla yrittämättä ja tekemättä mitään. Usein kuulee sanottavan (ts. keksittävän tekosyitä) miksi nyt on huono aika aloittaa esimerkiksi uusi yritys, ottaa seuraava askel parisuhteessa, muuttaa toiselle paikkakunnalle. Mulla on sulle uutisia: Ei tule parempaa tai otollisempaa aikaa kuin nyt. Tämä hetki on ainoa mitä meillä on, eilinen on historiaa ja huomisesta et voi tietää vaikka miten sen valmiiksi pelaisit.

Koska ajattelit muuttua tai muuttaa jotain elämässäsi ellet nyt? Aivan varmasti meillä jokaisella on asioita, joihin emme ole tyytyväisiä. No, sen sijaan että odottaisit automaattisen muutoksen tapahtuvan, mitäpä jos ottaisit itse härkää sarvista? Nyt! Ei huomenna, ei ensi viikolla vaan nyt! Sinulla ei tarvitse olla valmista vastausta, mutta päätös pitää tapahtua. Toimintasi alkaa automaattisesti muuttua eli taika piilee nimenomaan päätöksessä ja päättäväisyydessä.

Etkö usko? Elän itse tätä meneillään olevaa matkaa todeksi vain ja ainoastaan päätösten kautta.

Tuomas

Terveenä pysymisen taito

Olen kirjoittanut usein siitä, miten tärkeää on pysyä terveenä ja vapaana vammoista. Se on se perusedellytys, jonka varaan kaiken fyysisen tekemisen tulisi aina perustua. Lähtökohtahan on seuraava: Jos olet sairaana tai pää kainalossa, et pysty harjoittelemaan. Se on fakta. Ja kun et pysty harjoittelemaan, menetät sitä kaikkein tärkeintä eli aikaa. Vaikka toipuisitkin vammasta sataprosenttisesti, aikaa et saa koskaan takaisin.

Olen säästynyt itse melko hyvin erilaisilta vammoilta, vaikka keholle todella kovia lajeja on tullut aina harrastettua. Reilu kymmenen vuotta sitten kaikki oli kuitenkin katketa kertalaakista, kun kiekkojoukkueeni sykemittausjärjestelmä paljasti yli 250 lyönnin sykepiikkejä. Ne ovat juuri niitä kuolettavia, joista saa joskus lukea ja joita ei nuorimies huomannut. Syyksi paljastui sydänlihastulehdus, vieläpä kahtena keväänä peräkkäin. Mikä niihin johti? Se etten osannut kuunnella itseäni vaan halusin pelata väkisin puolikuntoisena.

Selvisin tehohoidoista ja yli 4kk:n harjoittelutauoista. Kaikki muuttui. Näiden kovien oppien jälkeen en itse eikä kukaan mentoroitavani ole koskaan harjoitellut sairaana tai vamma päällä. Syynä on yksinkertaisesti se, että kaikki lähtee terveydestä: Ilman sitä ei ole jatkumoa eikä tulevaisuutta. Tähän ajattelumalliin pitää oppia, näköjään omalla kohdallani se oli kantapään kautta. Parempi kuitenkin näin, sillä Siperia opetti ja voin nyt jakaa tätä oppia eteenpäin.

Kehoa voi ja pitää oppia kuuntelemaan ennen kuin se on liian myöhäistä.

Tuomas