Asia, jonka tiedän ja haluan myös sinun ymmärtävän

DCIM119GOPRO

Avoimen kommunikaation ylivertaisuus

Ilman sitä ei ole mitään. Jos se ei ole avointa, tulee väärinymmärryksiä, keskustelu lähtee sivuraiteille eikä pysy ydinasiassa. Ennen se oli helpompaa, ei ollut useita eri välineitä keskustella: Kun voit valita mitä välinettä käytät, on sinulla jopa liikaa vaihtoehtoja. Ei ole pakko vastata heti ja toisaalta voit vastata heti, jolloin et ole pureksinut vastapuolen sanomaa nimeksikään. Primitiivinen reaktio saattaa toimia, mutta vain jos vastaanottaja kykenee reaktiosi käsittelemään.

Mitä tarkoittaa avoin kommunikaatio? Sitä, että ei ole ennakkoasetelmia. On vain kaksi tai useampi henkilöä ja he ovat vain siinä tilassa. Ajatuksineen, toiveineen, haaveineen, pelkoineen, ikäänkuin alastomina. Onko tämänkaltainen toiminta realismia? On, jos annat sille ja itsellesi mahdollisuuden. Kyllä, ihmisen omalla tahdolla on merkitystä, mutta kukapa nyt ei haluaisi kehittyä ihmisenä. Jos se ei ole aiemmin onnistunut niin tarkoittaako se sitä, ettei se voisi onnistua nyt?

DCIM119GOPRO

Ajatukset ja mielipiteet sotivat keskenään, eivät ihmiset. Mistä ne muodostuvat? Se on pitkän ajan tulos ja siihen vaikuttaa moni tekijä. Viisautta on se, että nähdään näiden asioiden taakse ja pystytään kommunikoimaan neutraalisti. Sitä minä haluan ja vaadin läheisiltäni, ihmisiltä joita autan ja ihmisiltä, joihin minulla on tunneside. Eilinen ei merkitse mitään, se on historiaa, uusi päivä merkitsee kaikkea. Miten paljon sinä annat oman historiasi vaikuttaa tämänhetkiseen tekemiseesi?

Anteeksiantaminen on myös historian unohtamista: Vain silloin voimme päästä avoimeen keskusteluun kiinni. Suuttuminen, loukkaantuminen ja itseensä ottaminen ei edesauta koskaan mitään, silloin sinulla itselläsi on todennäköisesti ongelma. Asiat ovat vain asioita, ei se sen vakavampaa ole. Edelleenkin pitää ymmärtää mitkä asiat nykyiseen tapaasi kommunikoida vaikuttavat: Hiertääkö historiassasi joku, jonka takia toimit kuten toimit? Siihenkin lääke on sama: Puhu asia pois niin avoimesti kun pystyt, huomaat pian että siitähän olikin apua.

Tuomas

Tuomas

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta