Aikatauluttomuuden ideologia

DCIM117GOPRO

Kaikki ympärillämme on rakennettu ajan varaan. Työ yleisesti kahdeksasta neljään. Omat harrastukset tiettyyn aikaan. Lasten harrastukset toiseen. Ruuhka-ajat. Lomat. Ryhmäliikuntatuntien tietty kesto. Salitreenin tunnin optimista puhutaan ja huhutaan. Lista on loputon. Oletko koskaan miettinyt millaista elämä olisi ilman aikatauluja? Ja ennen kaikkea kuka nämä aikataulut on puolestasi päättänyt?

Näistä aikatauluista rakentuu helposti normi. Sellainen normi, joka johdattelee sinua elämän loppuun asti. Vai ajattelitko, että rumba joskus muuttuu tai hellittää? Ei se hellitä ellet itse hellitä sitä ja hoksaa, että täällä voi elää myös eri tavalla. Isot koneistot rakentuvat normien mukaan, mutta koska aika on rajallista, on käsitettä hyvä pohtia tarkemmin. Aika juoksee, ei sitä voi eikä kannata heittää hukkaan. Äkkiä huomaat, että sitä ei enää olekaan loputtomiin.

Onko utopiaa ajatella, että aikatauluista voisi jotenkin itse päättää? Ei missään nimessä. Ei se helppoa välttämättä ole, mutta sen sanon, että hektiselle ja aikataulutetulle arjelle pitää löytyä vastapaino. Ei auta vaikka miten sanoisit, että tykkäät tohista, tehdä paljon asioita, treenata kovaa ym. jargonia. Kysymys ei ole siitä: Kysymys on ihmisen optimaalisen toimintakyvyn löytämisestä. Loputtoman kiireen ja paineen alla käy ainoastaan niin, että kynttilä paloikin molemmista päistä.

http://talesofthetrainer.fitfashion.fi/tervetuloa-lappiin-kesakuussa/

Tuomas

Tuomas

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta